perjantai 26. lokakuuta 2012

Yltäpäältä villaa

Pitkästä aikaa sain kuvattua jotakin neulottuakin. 

Tämä neuletakkihan valmistui jo elokuun lopussa, mutta jouduin purkamaan nappilistan ja tekemään viiden napinläven sijasta seitsemän, jotta nappilista ei irvistelisi rumasti. Sehän auttoi. Se nappien ompelu vain kesti, ainahan se.



Hipun neuletakki
ohje: BabyDrops 16-10, koko 6/9 kk
lanka: Drops Fabel ruskea (300), Alpaca beige (2020) ja luonnonvalkoinen (0100), Baby Alpaca Silk vihreä (7820) ja vaaleanpunainen (3125) yhteensä 85 g
puikot: 2,5 ja 3,0 mm

Pesun jälkeen kirjoneuleosiokin asettui ihan kivasti eikä se juurikaan kiristele mitä nyt parissa kohtaa on vähän löysähköjä silmukoita. Ehkä alan pikkuhiljaa oppia.



Napit löytyi omasta takaa ja niitä on tosiaan nyt sen 7 kappaletta. Muita muokkauksia tein ohjeeseen myös: värit tietty meni ihan uusiksi, samoin lankavalinnat. Lisäksi hihojen ainaoikeinneuleen vaihdoin 2o,2n-joustimeksi ja nappilistat tein jälkikäteen, en yhtäaikaa vartalo-osan kanssa (silloin sillä on tapana kiristää).

Tarviihan neuletakki kaveriksi villahousutkin. Malliksi valikoitui taas Dropsin ohje.





Hipun villahousut
ohje: BabyDrops 21-36, koko 6/9 kk
lanka: Drops Fabel ruskea (300) 71 g
puikot: 2,5 ja 3,0 mm

Nyt täytyy piirtää ruksi seinään: tämä Dropsin ohje oli huomattavasti selkeämpi kuin moni muu, ja minusta näistä tuli ihan loistavan malliset villapökät, tosin tein taas jonkin verran muutoksia aloittaen heti langan vaihdosta. Neulominen aloitettiin vyötäröstä. Vaihdoin 1o,1n-joustinneuleen 2o,2n-versioon, jotta se sopisi paremmin neuletakin kanssa yhteen. Taisinpa tehdä resorista vähän korkeammankin. Peppua varten tehtiin lyhennetyillä kerroksilla vähän lisätilaa, mikä vaikuttaa tosi hyvältä ratkaisulta. Sitten lahkeet neuloa posotettiin suljettuna neuleena myöskin. Lahkeensuun resori koki saman muokkauksen kuin vyötärökin.

Nämä tuli valmiiksi älyttömän nopeasti. Tätä ohjetta täytyy kyllä käyttää toistekin. Suosittelen siis jos on tarvetta vauvojen tai lasten villahousuille. Ehkä kannattaa lisäksi harkita erityisesti tuota vyötäröresorin pidentämistä.

Jospa tällä tarkenisi ensi syksynä. Lankoja muuten jäi sen verran, että niistähän vois tekasta vielä sukat ja lapaset kaveriksi.





 Nämä löytyy myöskin Ravelrysta: housut ja takki.


Mukavaa perjantaita ja viikonloppua! 
Mulla olis tarkotus viettää viikonloppu ihan huippuseurassa: siskonpojan (11 kk) kans. <3

8 kommenttia:

  1. Onpas ihanat villatamineet!!
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Taas kerran aivan ihania. Kyllä nää jaksat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enempihän se on kyse siitä, että aika ei tahdo riittää kaikkeen niihin ihaniin neuleprojekteihin, joita pää tuottaa ja haaveilee. :o)

      Poista
  3. Kaunis villa-asu ja varmasti myös lämmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura! Eiköhän se villa lämmitä sitte ens syksynä. :o)

      Poista
  4. Ihana setti! Siistiltä näyttää myös tuo sun kirjoneuleosio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Olen kyllä ihan tyytyväinen tosiaan tuohon kirjoneuleeseen. Jäi levy päälle, lisää kirjoneuletta tulossa! :o)

      Poista